Talvikelit koko Suomessa, IntrinWay tukee kunnossapidon päätöksentekoa

Teiden talvikunnossapitokausi on alkanut koko Suomessa. IntrinWay on tiesäätiedon visualisointisovellus ja päätöksenteon tukijärjestelmä, jonka käyttäjiä ovat tiesääammattilaiset kunnossapidossa, liikennekeskuksissa ja tutkimustehtävissä.

Turvallinen ajokeli vaatii jatkuvaa ennakoivaa toimintaa ja päätöksiä. Talvisissa keliolosuhteissa kunnossapitäjät seuraavat kelitilannetta reaaliajassa ja tekevät sen pohjalta nopeita päätöksiä tarvittavista kunnossapitotoimista. Auraus, suolaus ja muut kunnossapitotoimenpiteet ajoitetaan tiesään olosuhdetietoihin ja liikenteen tilannekuvaan perustuen. Tavoitteena on turvata ajokeli ja tehdä se optimoidusti, esimerkiksi minimoida suolan käyttö ajoturvallisuudesta tinkimättä.

IntrinWay auttaa tässä päätöksenteossa antamalla perusteellisen tilannekuvan tiesäästä ja sen kehittymisestä.

IntrinWayn uusia ominaisuuksia tällä talvikaudella ovat esimerkiksi kartan pikasiirtymätoiminnot, kameraikkunan esiasentokuvat sekä monet käyttöä tehostavat oikopolut käyttöliittymässä. Myös tiejaksojen keliennusteet saa tarvittaessa karttaikkunaan.

Kysy lisätietoja Intrinsic Oy:stä tai lue lisää esitteestä.

Koko maassa on jo täysi talvikeli ja täysi talvikunnossapito käynnissä. Etelä-Suomen lumiset olosuhteet näkyvät IntrinWayn kelikamerakuvissa Espoosta ja Tammisaaresta.

teiden talvikunnossapito tietojärjestelmä tiesäätiedon visualisointiin
Kelikamerakuva Espoosta 8.12.2022 klo. 09.59
Tiesääjärjestelmä intrinway
Kelikamerakuva Tammisaaresta 8.12.2022 klo. 11.26