Talvikausi teiden kunnossapidossa, IntrinWayhin uusia ominaisuuksia

Teiden talvikunnossapitokausi on alkanut. Turvallinen ajokeli vaatii jatkuvaa ennakoivaa toimintaa ja päätöksiä. Liikennekeskukset ja kunnossapidon ammattilaiset urakoitsijoilla seuraavat kelitilannetta ja päättävät tarvittavista toimenpiteistä.

Turvallisuuden kannalta on tärkeää että auraus, suolaus ja muut kunnossapitotoimenpiteet ajoitetaan oikein. Tavoitteena on turvata ajokeli ja tehdä se optimoidusti, esimerkiksi minimoida suolan käyttö ajoturvallisuudesta tinkimättä. IntrinWay auttaa tässä tehtävässä.

IntrinWay on tiesäätiedon visualisointisovellus ja päätöksenteon tukijärjestelmä. IntrinWayn käyttäjiä ovat tiesääammattilaiset kunnossapidossa, liikennekeskuksissa ja tutkimustehtävissä.

Tuleva IntrinWay-versio sisältää paljon käyttöä tehostavia uusia ominaisuuksia. Esimerkiksi karttapohjia on uudistettu ja kartan sekä karttatasojen käsittely sujuu entistä helpommin ja monipuolisemmin. Myös kamerakuvien katseluun löytyy uusia käteviä työkaluja. Kysy lisätietoja Intrinsic Oy:stä tai lue lisää esitteestä.

Lapissa on jo täysi talvikeli ja täysi talvikunnossapito käynnissä. Olosuhteet näkyvät IntrinWayn kelikamerakuvissa Kilpisjärveltä ja Nuorgamista.

kelikamera näkymä Kilpisjärvi
Kelikamera – Kilpisjärvi
Kelikamera näkymä Nuorgam
Kelikamera – Nuorgam